Время работы:
Пн-Пт: с 9:00-18:00
Ин-Ди инженерный центр

Австрійські монети для поповнення колекцій нумізматів

Монети Австрії, як історичні, так і сучасні, займають важливе місце в зібраннях світового рівня. Якщо вас цікавить поповнення власної колекції оригінальними лотами, обов’язково перегляньте онлайн каталог https://skupkamonet.com.ua/uk/moneti-avstriyi-218 на відомому українському порталі для нумізматів. Тут представлена велика добірка різних видів монет:

  • Сучасні — вони були викарбувані впродовж останніх років з золота, срібла та інших банківських металів.
  • Історичні — з’явилися вже давно, встигли знайти своє місце в приватних колекціях, але іноді потрапляють на відкритий ринок, тому ви маєте можливість купити їх.
  • Рестрайк.

Також тут ви зможете оцінити або продати власні монети за бажанням. Сервіс https://skupkamonet.com.ua/value_ua/ пропонує експертні послуги онлайн.

    1. Що таке монети рестрайк?

Це дуже популярна тенденція серед сучасних колекціонерів.

Монети рестрайк (від англ. restrike) карбуються повторно, зазвичай з використанням оригінальних штемпелів. Подібні лоти часто випускаються для задоволення попиту колекціонерів, які хочуть придбати примірники, які більше не виробляються.

Монети рестрайк можуть бути викарбувані з різних матеріалів, включаючи срібло, золото, мідь та бронзу. Вони також мають різні номінали та дизайн.

Аби запобігти шахрайству, монетам рестрайк часто навмисне надають відмінності від оригіналів. Наприклад, вони можуть мати різні відзнаки, такі як дати, тиражі або інші символи. Також, монети рестрайк можуть бути викарбувані з меншою якістю, ніж першоджерело. Попри ці відмінності, залишається цінність для колекціонерів. Такі елементи цікаві для вивчення та можуть бути хорошим способом доповнити колекцію.

Найчастіше рішення про перевипуск у форматі рестрайк приймається задля таких цілей:

  • Якщо монета є популярною серед колекціонерів, її може бути випущено повторно, щоб задовольнити цей попит.
  • Монети рестрайк можуть бути випущені для відзначення історичної події, наприклад, ювілею або свята.
  • Монети рестрайк можуть бути випущені з обмеженим тиражем, щоб підвищити їх цінність.

Походження таких лотів також різне. Це необов’язково монетний двір держави першоджерела. Відомі випадки, коли рейстрайки цілком офіційно виходили з приватних компаній. Чесний продавець завжди вказує, що за лот пропонується.